29 Kasım 2011 Salı

Abanoz hangi hstalıklara iyi gelir, Abanoz Bitkisel Tedavi Kullanımı nasıldır, Abanozun Zararları nelerdir

Abanoz bitkisi halk arasında abanoz ağacı, abanoz bitkisi,sarısalkım,altın yağmuru, saı akasya olarak da kullanılmaktadır. İçeriğinde yoğun oalrak bulunan ureaz enzimi ve yağlı maddeler tanenler oldukça yararlı etkilere sahiptir.

Abanoz Bitkisel Tedavi Kullanımı

abanozun faydaları oldukça çoktur. Abanozun kullanımı arasında tohumlarını kullanmak da yer alır. Abanoz genellikle süs bitkisi olarak yetiştirilir. 7 Metreye kadar uzayan abanoz ağacı bodur ve çalımsı bir ağaç modelidir. Abanozun meyveler genellikle koyu kahve ve fasülye şeklinde olmaktadır. Abanoz bitkisi genellikle mayıs ve haziran aylarında çiçek açmaktadır. Abanozun tedavide bitkileri ve tohumları oldukşça yaygın olarak kullanılmaktadır. Abanozun tohumlarının yıpranmış sinirleri iyileştirici etkisi bulunmaktadır.

Abanoz hangi hstalıklara iyi gelmektedir

Abanoz bitkisi genellikle bronşitin tedavisinde, nefes darlığı kalp hastalıkları, çarpıntı tedavisinde ve göz hstalıklarının tedavisinde yoğun olarak önerilir.

Abanoz çayının hazırlanışı

Halkımızın bize en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de abanozun çayı nasıl yapılır sorusudur. Abanzou8n yaprakları ve özellikle meyvesi dövülür ve toz haline getirilir. Toz iyice kaynatılarak soğumayabırakılır. Elde edilen bu su ile gözlere sürülür ayrıca kalanı da içilebilir. Böylece vücuda giren abanoz çeşitli hastalıklara iyi gelecektir.

Abanozun Zararları

Abonoz bitkisi genellikle zehirli olarak bilinir ve mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Şimdilik abonozun zararları tespit edilememiştir ama siz yine de doktor kontrolünde kullanın.

Abanozgiller (Ebenaceae) familyasındandır. Abanoz (Diospyros ebenum), tropikal bölgelerde yetişen bazı ağaçlardan elde edilen odundur. 

Tropik bölgelerde yetişen bir grup ağacın odununa abanoz denir. Bu odunların en içteki öz bölümü çok koyu renkte, hatta simsiyahtır. Bu nedenle abanoz sözcüğü bir­çok dilde siyah rengi tanımlamak için kullanı­lır. Adını odunundan alan abanoz ağaçlan Hindistan, Sri Lanka, Doğu ve Batı Hint Adaları ile Batı Afrika'nın bazı bölgelerinde yetişir. Daha çok Sri Lanka'da yetişen gerçek abanoz ağacının (Diospyrus ebenum) gövdesi kalın, kabuğu kömür gibi parlak siyah renkte, kabuk ile odun özü arasındaki odunu ise bembeyazdır. Abanoz çok sert bir odundur ve parıltılar saçacak kadar iyi cila tutar. Bu özellikleriyle öbür odunlara hiç benzemediği için eski çağlardan beri çok değerli sayılmıştır. 

Tevrat' ta tarihi Sur kentindeki abanoz ticaretinden söz edilir; Binbir Gece Masalları'nda anılan değerli mallardan biri de abanozdur. Eskiden krallar abanozdan yapılmış asalar kullanır ve zehirin etkisini giderdiği inancıyla, içkilerini abanoz kaplardan içerlerdi. Çağlar boyunca abanozdan heykeller yontulmuş, yeraltı dünya­sının mitolojik kralı Plüton ya da Hades, simyisah abanozdan bir taht üzerinde oturur­ken gösterilmiştir. Günümüzde bu değerli odun siyah piyano tuşlarının ve özellikle dolap, yazı masası gibi çeşitli mobilyaların yapımında kullanılır.

Günümüzde bu değerli ağaç, mobilya ve enstrüman yapımında kullanılır. Klarnet ve gitar tuşu, abanozun kullanıldığı enstrümanlara örnektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder